Det er de tyngste dagene du vil bli husket for..

  • 19.09.2016 kl. 11:41

Som de gangene du må bli igjen fordi det er så mye og gjøre.

Som de gangene står alene fordi de andre ikke kan være der akkurat da.

Som de gangene du jobber dobbelskift fordi det er for få folk på jobb.

De gangene vil belønne deg videre. 

I mitt yrke er sesongen ett evigvarende kaos. Det starter i April/Mai og slutter ikke før August/September og du har ikke fått roet deg ned en gang før det begynner på igjen i November og varer ut Desember. Da kan vi endelig roe ned de neste mnd og få ladet opp litt før April. Jeg skal ikke lyve... Yrket mitt er tungt. Sommeren består av: Jobb, Hjem, Dusjen, Mat og Sove.. Slik går det om og om og om igjen. Og får du først fri er du ikke veldig opplagt til og gjøre så mye uansett.. Det er ikke alle kokker som har det slik, det her mye og si hvor du jobber, og hvor mange dere er på jobb. 

Vi er for få og det har jeg vist siden jeg begynte læretiden min. Og det er ikke før nå siste året jeg traff smellen. Jeg har alltid hørt hjemme og av venner at jeg jobber for mye og at jeg som lærling egentlig bare skal jobbe så og så mye, og jeg har vist det selv også. Jeg har bare ikke tenkt skikkelig over hvordan det har tatt på det siste året. Det er nå jeg begynner og kjenne hvor sliten jeg faktisk er, men det er også nå det trapper ned og jeg får begynne og hvile litt. Ja, jobben min har noen FÆLE dagen der jeg virkelig er på ett punkt hvor jeg lurer på om den er rett for meg men den har også fantastiske dager der jeg lærer mye, får prøve ut prosjekter og ikke minst hvor vi har det flott sammen. 

Det er de dagene vi jobber hardt for, de dagene der gjestene kommer til oss og sier hvor fantastisk det var og være hos oss og da vi kan stenge tidlig for og dra på fisketur alle sammen. Så ja jeg har en hard og fæl jobb til tider, så ikke spør meg hvorfor men jeg elsker virkelig det jeg gjør fordi det harde arbeidet kommer til og belønne meg etterhvert. Som når jeg skal søke ny jobb.. For klarer jeg dette som lærling, klarer jeg det som faglært også. Fall 7 ganger men reis deg 8, er det ikke det de sier? 

 

#jobb #tungt #arbeid #hverdag

1 Kommentar

Elisabeth

19.09.2016 kl. 12:05
Det er sant, det er det en blir husket for og vil huske, men en må tenke på seg selv også :)

Skriv en ny kommentar

Tiril Korneliussen

Kokkelærling i Kalvåg. Poster litt av hvert som faller meg inn fra: Mat, Mote, Foto, Sminke, Hverdag og ja egentlig det meste. Leser gjerne deres blogger så add meg da vell!

Bloggdesign

Kategorier

  • Blogg
  • Søk i bloggen

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
    hits